نان تافتون و کیک اسفنجی روی گاز پیک نیک :(

سلام   انشاالله که همه خوب و خوش باشید.

میخواستم طرز تهیه نون تافتون رو واستون بنویسم البته وقت گیره و اگه تو خونه حوصله داشتید واسش وقت بذارید.

نان تافتون خانگی
مواد لازم :
خمیر مایه یک قاشق مربا خوری
روغن مایع 2/1 پیمانه
شیر 2 پیمانه (میتونید به جای شیر از آب استفاده کنید)
آرد به میزان لازم (البته من هم از آرد گندم وهم از آرد سفید استفاده میکنم)
نمک ا قاشق چایخوری
شکر ا قاشق مربا خوری
طرز تهیه :
شیر را روی حرارت بگذارید تا نیم گرم شود بعد ا قاشق مربا خوری شکر به شیر اضافه کنید و خمیر مایه را بریزید و 5 دقیقه بگذارید تا عمل بیاید .
نکته ( چون شیر چربی دارد خمیر مایه دیرتر عمل می آید ممکن است از 5 دقیقه بیشتر طول بکشد .) 
روغن و نمک را به خمیر مایه آماده اضافه کنید و آرد را کم کم اضافه کنید تا زمانی که چسپندگی خمیر کاملا گرفته شود و خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم بعد خمیر را چند دقیقه خوب ورز دهید یا سی بار روی میز ضربه بزنید بعد با پارچه تمیز وضخیم رویش را بپوشانید و یک ساعت بگذارید استراحت کند . (البته میتونید خمیر رو در یه ظرف سر بسته هم بذارید)
خمیر را به اندازه یک نارنگی کوچک بر دارید و چانه گیری کنید روی چانه ها را هم بپوشانید و بگذارید 20 دقیقه دیگر هم استراحت کند ماهیتابه ای را (ترجیحا مسی ) روی شعله مستقیم گاز بر گردانید (در خود ماهی تابه هم میشه به نظر من بهتر  است)
داغ که شد خمیر ها را یکی یکی با وردنه باز کنیدتاحدی که نازک شود. و پشت(یا داخل) ماهیتابه بیندازید تا پخته شود اگر نان
را برشته خواستید طرف دیگر را هم برگردانید تا بپزد .
این نان به دلیل داشتن روغن و شیر خیلی خوشمزه تر از نان تافتون های بیرونی است.(البته من اغلب به جای شیر از آب  با دمای حدود ۵۰ درجه استفاده میکنم آخه ماندگاری نان بیشتر میشه)

کیک ساده

مواد لازم

۳تا تخم مرغ

ا پیمانه شیر

 ۲پیمانه آرد

 اپیمانه شکر

 اپیمانه سر خالی روغن مایع (من گاهی نصف لیوان میریزم)

 بیکینگ پودر۲ قاشق مرباخوری

وانیل ۸/۱ قاشق چایخوری

 سفیده ها رو که جدا کردیم با  چنگال یا در صورت موجود بودن همزن برقی میزنیم تا سفت بشه .....در ظرفی جداگانه شکر و زرده تخم مرغ رو هم  مخلوط میکنیم بعد شیر و بعد رو غن روبه اونها  اضافه میکنیم و بعد از حل شدن شکر  سفیده را به آنها اضافه میکنیم و دورانی  میزنیم آرد و بکینگ پودر و وانیل در صورت امکان الک میکنیم و کم کم به مواد اضافه میکنیم. کف قابلمه رو هم چرب کنیم (مهم نیست تفلون باشه یا جنس دیگه) روی شعله گاز مثل برنج که دم میکنیم به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه میذاریم بپزه بعد چنگال میزنیم اگه نچسبید کیک حاضره .

 چند تا نکته:  باید  شعله کمترین درجه باشه.  روی  در قابلمه دم کنی بذاریم (از روزنامه هم میتونید استفاده کنید).امیدوارم خوشتون اومده باشه و استفاده کنید.

نوش جان .قلب

بای

/ 1 نظر / 48 بازدید
marmar

mersi manam emtehan mikonam